Buigen en vormen header

TEKDAflex

Buigen en vormen

TEKDAflex is uw partner in de bewerking van kunststof plaatmateriaal. Met ruim 25 jaar ervaring weten we voor iedere toepassing de juiste bewerkingen voor te stellen. Zo behoort buigen en vormen tot de mogelijkheden. Of het nu gaat om halffabricaten of eindproducten, losse stuks of series, ons team van specialisten denkt graag met u mee over de technische haalbaarheid van het product.

Offerte aanvragen
×
Uitgebreide collectie buigmachines

Voor diverse soorten kunststof

Uitgebreide collectie buigmachines

We hebben een grote collectie buigmachines, zodat we verschillende soorten kunststoffen warm kunnen verbuigen. Denk aan pulsmachines voor folie van 0,4 tot 1 mm dikte en gloeidraad en quarzstralers voor plaatmateriaal tot 10 mm dikte. Ook maken we gebruik van een oven in combinatie met een vacuümtafel waardoor we nog meer vrijheid in de te vervaardigen vormen krijgen. Naast kunststof plaatmateriaal zetten we in op PVC en PET folie. We werken altijd op klantwens niveau. Dit in tal van branches, waaronder de machinebouw, retail, horeca en gezondheidszorg.

Vraag offerte aan

Kunststof buigen met warmte

Altijd een passende werkmethode

Kunststof buigen met warmte

De meeste kunststoffen kunnen met behulp van warmte gebogen worden. We plaatsen kunststof platen op een buigtafel, waarbij door middel van gloeidraden kleine gedeeltes verwarmd worden. Vervolgens kunnen ze in de juiste hoek worden gebogen. Na het afkoelen blijft het product in vorm. Gaat het om een grote radius of bijzondere vorm? Dan maken we gebruik van een oven, mal en vacuümtafel. De mal kunnen we voor u beheren, zodat deze herbruikbaar is bij een volgende bestelling. Voor het maken van buigingen en vormen is daarnaast een goed werkbestand van belang (DXF-DWG). U kunt deze aan ons aanleveren, maar uiteraard kunnen wij deze ook voor u maken.

Vraag offerte aan

Creatieve eindproducten

Meer dan kunststof

Creatieve eindproducten

Bij het vormen en buigen van kunststof materiaal houdt het uiteraard niet op. Een kunststof toepassing heeft meerdere bewerkingsmethoden nodig om te worden wat het moet zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook lijmen, extruderen, zeefdrukken, stansen en temperen. Maar TEDKAflex is ‘Meer dan kunststof’. Komt uw creatieve idee beter uit de verf met toevoegingen van andere materialen, zoals hout, metaal of ledverlichting? Ook dat kan, zodat uw eindproduct op en top in orde is.

Vraag offerte aan

Offerte aanvraag buigen en vormen

"*" geeft vereiste velden aan